Art de Vivre - c'est la BalanceArt de Vivre c'est la Balance Art de Vivre c'est la Balance

Cultuur

Voor de liefhebbers van cultuurhistorie die er graag zelf op uit trekken heeft het gebied het nodige te bieden:
Een oud historisch centrum vinden we in Le Blanc, St. Gaultier, Chauvigny en in de bijzonder fraaie dorpen St. Benoit du Sault en Angles sur Anglin. Oude bouwstijlen vinden we ook terug in boerderijen en dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Iets verder weg liggen de steden Poitiers en Limoges die een bezoek meer dan waard zijn. De activiteiten in de landstreek de Berry zijn als het landschap: zeer gevarieerd! Een kleine greep: Archeologische opgravingen van de Gallo-Romeinse stad Argentomagus. De kastelen in Chateau-Guillaume, Azay-le-Ferron en Le Blanc zijn absoluut de moeite waard. De abdij van Fontgomboult, de mooi gerestaureerde frescos in de kerk van St. Savin zijn werelderfgoed, kunstnaarsdorpjes als La Châtre en Gargilesse-Dampierre. U kunt ook het landgoed bezoeken waar George Sand heeft gewoond.

In de zomer zijn er een groot aantal muziekfestivals, dorpsfeesten, markten, brocantes (rommelmarkt) en beestenmarkten.
Ook zijn er tal van concerten en toneelvoorstellingen bij te wonen, en zijn er dagelijks rondleidingen.

De streek heeft een lange historie en is al tienduizenden jaren bewoond en op veel plekken is daar van alles van terug te zien en te beleven: grotten, vuursteenwerkplaatsen, etc.

In de middeleeuwen hebben hier tal van oorlogen (de 100-jarige!) tussen de Engelsen en de Fransen gewoed en dat is nog merkbaar in de streek aan de vele oude vestingen.

Geert kan je meenemen in een aantal dagprogramma’s waar veel cultuur in het gebied wordt bezocht en bekeken.
 Art de Vivre c'est la balance


 

 
Nederlands  Français  English  Deutsch
| Disclaimer
© 2018 Art de Vivre - Chambres d’Hôtes – Bed & Breakfast